Přeskočit na obsah

Nový generální ředitel Třineckých železáren

Třinecké železárny mění vrcholné vedení. Novým předsedou představenstva a generálním ředitelem se stal Roman Heide. Nahrazuje Jana Czudka, který po jedenáctiletém působení ve funkci odchází na vlastní žádost.

Symbolické předání klíčů od Třineckých železáren
Symbolické předání klíčů od Třineckých železáren

Jan Czudek pracoval v huti s krátkou přestávkou 40 let, z nichž posledních třiadvacet strávil v představenstvu. Firmu zcela neopouští. Nadále bude působit v dozorčích radách některých dceřiných firem a v institucích spojených s činností největšího výrobce oceli v České republice, jako jsou Ocelářská unie, Hospodářská komora a Svaz průmyslu a dopravy ČR.

Roman Heide nastupuje v době počínající transformace hutnictví, na niž se hodlá intenzivně zaměřit. „Stojíme na prahu velkých změn, čekají nás nemalé investice a další modernizace provozu. Máme před sebou složité období, kdy byl v Evropě zaveden pojem ‚zelená ocel‘, a bude jen na nás, jak se s novými ekologickými požadavky dokážeme vypořádat. Očekávám, že vstupuji do profesionálního prostředí, kde budu platným členem, a využiji veškeré praktické zkušenosti, které jsem doposud nabyl,“ shrnul Roman Heide.

Jan Czudek popřál novému generálnímu řediteli v jeho náročné roli mnoho sil. „Bude to nelehký úkol, ale věřím, že ve spolupráci s ostatními kolegy jeho realizace dospěje do zdárného konce, potažmo začátku nové éry v hutním průmyslu. Stejně tak, jak se třinecké fabrice podařilo právě díky našim lidem zvládnout řadu náročných výzev i v minulosti,“ dodal a předal svému nástupci symbolický klíč k fabrice.

Nový předseda představenstva a generální ředitel Roman Heide absolvoval magisterské i postgraduální studium oboru materiálové inženýrství na Fakultě metalurgie a materiálového inženýrství VŠB–TUO. Sedmačtyřicetiletý Roman Heide působil v manažerských pozicích ve společnostech Pilsen STEEL, Vítkovice Heavy Machinery, Sheffield Forgemaster. Přichází z pozice předsedy představenstva a generálního ředitele společnosti ŠMT a.s. Je ženatý a má tři děti. Ve volném čase se věnuje turistice, lyžování, jízdě na kole, četbě a rodině.

Bc. Petra Macková Jurásková
tisková mluvčí firem ve skupině
Třinecké železárny – Moravia Steel
tel.: +420 558 535 841
mobil: +420 602 265 738
e-mail: Petra.Mackova@trz.cz

Bc. Petra Macková Jurásková
Tisková mluvčí firem ve skupině
Třinecké železárny – Moravia Steel
tel.: +420 558 535 841
mobil: +420 602 265 738
e-mail: Petra.Mackova@trz.cz