Přeskočit na obsah

Speciální várka piva Radegast Ratar dozrála a míří na hutnické oslavy

Pivovarsko-železárenská spolupráce v rámci oslav hutníků a hutnictví na Třinecku pokračuje i letos. K oslavě 185. výročí Třineckých železáren připravil pivovar Radegast speciální várku piva Radegast Ratar. Slavnostní naražení dřevěného soudku se uskuteční 18. května 2024 během tradičního Hutnického dne v Třinci.

„Hutnictví a pivovarnictví je s naším regionem pevně spjato, takže nás nesmírně těší, že spolupráce Pivovaru Radegast a Třineckých železáren má trvalý charakter a pokračuje i při letošních oslavách všech hutníků,“ sdělil Ivo Kaňák, manažer Pivovaru Radegast.

„Dlouholeté spojení dvou tradičních a poctivých řemesel – hutnictví a pivovarnictví – nám dává smysl,“ uvedl ke spolupráci Roman Heide, generální ředitel Třineckých železáren.

Hutnický den se uskuteční v sobotu 18. května 2024 v Třinci. Tradiční oslavy proběhnou na několika scénách v areálu WERK Areny od 12.30 do 22.30 hodin. Na oslavách se bude čepovat pivo Radegast, protože je stejně vyzrálé jako naše 185leté hutnické řemeslo,“ řekl Tomáš Gajdzica, výrobní ředitel Třineckých železáren.

Intenzivně hořký ležák Radegast Ratar je uvařený z čisté beskydské vody, z plzeňského sladu z vlastní sladovny s přídavkem speciálních sladů a díky použití prémiovému chmelu Polaris má typické chmelové aroma. Výrazně hořký ležák má zvýšenou stupňovitost, plnější chuť a je velmi dobře pitelný. Radegast Ratar má 42 jednotek hořkosti IBU a patří tak pořád k nejvíc hořkým pivům na českém trhu, které jsou běžně k dostání.

Radegast Ratar pak bude k dostání v čepované variantě ve vybraných provozovnách v Třinci, Českém Těšíně a Jablunkově. Až do vyčerpání zásob ze speciální hutnické várky budou odměněni návštěvníci hospod a restaurací akci 1+1 Ratar zdarma. „Vyladěná receptura intenzivně hořkého ležáku Radegastu Ratar je pro hutnické oslavy a návštěvníky hutnických hospod ideální odměnou za jejich tvrdou práci,“ doplňuje Roman Šolc, obchodní sládek Pivovaru Radegast, který várku piva Radegast Ratar slavnostně narazí přímo na Hutnickém dni.

Bc. Petra Macková Jurásková
Tisková mluvčí firem ve skupině
Třinecké železárny – Moravia Steel
tel.: +420 558 535 841
mobil: +420 602 265 738
e-mail: Petra.Mackova@trz.cz