Třinecké železárny čeká rok velkých investic do modernizace

10.01.2017

Přes tři miliardy korun letos Třinecké železárny investují do modernizace a obnovy zařízení. Je to nejvíc za posledních deset let. V Třinci se mluví o super opravárenském roku, kdy zásadní proměnou projde srdce válcoven – blokovna. Dílčí změny čekají také provoz výroby železa a oceli, nově firma buduje zařízení, díky nimž zvýší přidanou hodnotu a kvalitu produktů během finalizačních procesů. Téměř třetina prostředků půjde na ekologické projekty.

Smog bude vyhlašován častěji, i když je vzduch čistší než v minulosti

09.01.2017

Smogových situací zřejmě od tohoto roku přibude. Vyplývá to z novely zákona o ochraně ovzduší, která mění podmínky pro vyhlášení smogových situací. Paradoxně tak u veřejnosti může vzniknout dojem, že ovzduší se zhoršilo, přestože realita je odlišná. Alespoň co se znečištění průmyslovou činností týče.

Huť otevře brány školákům a jejich rodičům

09.01.2017

Exkurze pro širokou veřejnost se v třinecké hutní firmě běžně nepořádají.„Je to výjimečná příležitost pro žáky základních škol, kteří jsou na prahu rozhodnutí, jakým směrem se budou dál ubírat. Prohlídka našich provozů jim přiblíží nabídku pracovních příležitostí,“ podotýká Ivo Žižka, ředitel pro personalistiku a vnější vztahy.